Introduksjon

Instagram har blitt en av de mest populære plattformene for kunstnere å vise frem arbeidet sitt på. Det er en enkel og tilgjengelig måte å nå ut til et stort publikum på, og det er ikke overraskende at mange av de mest interessante kunstnerne i dagens samfunn har en tilstedeværelse på Instagram. I denne artikkelen vil vi presentere noen av de mest spennende kunstnerne du bør følge på Instagram, og gi deg en smakebit på hva de har å tilby. Fra maleri og fotografi til installasjonskunst og street art, disse kunstnerne vil garantert inspirere deg og gi deg en ny forståelse av kunstens verden.

1. Banksy (@banksy)

Banksy er en av de mest kjente og kontroversielle gatekunstnerne i verden. Han er kjent for sine politiske og samfunnskritiske verk som ofte dukker opp på offentlige steder over hele verden. På Instagram deler Banksy bilder av sine nyeste verk og gir fansen et innblikk i hans kreative prosess. Han er også kjent for å være svært privat og anonym, og det er sjelden at han gir intervjuer eller viser ansiktet sitt offentlig. Banksys Instagram-konto er et must-follow for alle som er interessert i gatekunst og samfunnskritisk kunst.

2. Yayoi Kusama (@yayoikusama_)

Yayoi Kusama er en japansk kunstner som er kjent for sine fargerike og surrealistiske verk. Hun er spesielt kjent for sine «infinity rooms», som er rom fylt med speil og lys som gir en følelse av uendelighet. Kusama har også skapt en rekke skulpturer og malerier som utforsker temaer som identitet, seksualitet og mental helse. Hun har blitt en Instagram-favoritt på grunn av hennes unike og fengslende kunstverk, og hennes konto er en flott måte å holde seg oppdatert på hennes siste prosjekter.

3. Ai Weiwei (@aiww)

Ai Weiwei er en kinesisk kunstner og aktivist som har blitt kjent for sitt arbeid med å utfordre myndighetene i Kina. Han bruker ofte sosiale medier som en plattform for å dele sitt arbeid og sine politiske synspunkter. På Instagram deler han bilder av sine installasjoner og kunstverk, samt bilder av seg selv i ulike situasjoner. Han har over 1 million følgere på Instagram og er en av de mest innflytelsesrike kunstnerne på plattformen.

4. Shepard Fairey (@obeygiant)

Shepard Fairey er en amerikansk kunstner som er kjent for å lage politisk motiverte verk. Han er spesielt kjent for sitt ikoniske bilde av Barack Obama med teksten «Hope» under presidentvalget i 2008. Fairey har også laget plakater og kunstverk som kommenterer samfunnsproblemer som klimaendringer og sosial urettferdighet. Hans Instagram-konto, @obeygiant, er en flott måte å holde seg oppdatert på hans nyeste verk og prosjekter.

5. JR (@jr)

JR er en fransk gatekunstner som er kjent for sine store, fotorealistiske portretter som han plasserer på bygninger og offentlige steder over hele verden. Han har også skapt flere prosjekter som fokuserer på samfunnsproblemer, som for eksempel hans «Women are Heroes» prosjekt som viser kvinners liv i konfliktområder. JR er en kunstner som virkelig bruker sin kunst til å formidle en sterk og viktig melding. Følg ham på Instagram for å se hans nyeste verk og prosjekter.

6. KAWS (@kaws)

KAWS er en amerikansk kunstner som har oppnådd stor suksess både innenfor gatekunst og i kunstverdenen generelt. Han er kjent for sine karakteristiske figurer med store øyne og korslagte øyne, som ofte dukker opp i ulike former og størrelser. På Instagram deler han bilder av sine nyeste verk og prosjekter, samt behind-the-scenes glimt fra sitt arbeid. KAWS har også samarbeidet med en rekke store merkevarer, inkludert Uniqlo og Dior, og hans kunstverk har blitt solgt for millioner av dollar på auksjoner. Følgere av KAWS på Instagram vil få et innblikk i en av de mest innflytelsesrike kunstnerne i dagens kunstverden.

7. Takashi Murakami (@takashipom)

Takashi Murakami er en japansk kunstner som er kjent for sin fargerike og lekne stil. Han er spesielt kjent for å ha skapt kunstverk som kombinerer japansk popkultur med vestlig kunsttradisjon. Murakami har også samarbeidet med flere kjente merker, som Louis Vuitton og Vans, og har designet alt fra vesker til sko. På Instagram deler han bilder av sine nyeste verk og prosjekter, samt bilder fra sin daglige tilværelse. Følgerne hans får dermed et innblikk i både hans kunstneriske prosess og hans personlige liv.

8. Jenny Holzer (@jennyholzerstudio)

Jenny Holzer er en amerikansk kunstner som er kjent for sitt arbeid med tekstbaserte installasjoner og prosjekter. Hun har blitt anerkjent for sitt arbeid med å utforske makt, politikk og samfunnsmessige spørsmål gjennom sin kunst. På hennes Instagram-konto kan man se bilder av hennes arbeid, inkludert installasjoner og skulpturer, samt utdrag fra hennes tekster og poesi. Holzer er en spennende kunstner å følge for de som er interessert i samfunnskritisk kunst og tekstbaserte verk.

9. Marina Abramović (@marinaabramovic)

Marina Abramović er en serbisk performancekunstner som har vært aktiv siden 1970-tallet. Hun er kjent for å utforske grensene mellom kunst og kropp, og har utført en rekke kontroversielle og utfordrende verk. På Instagram deler hun bilder og videoer fra sine prosjekter og utstillinger, samt personlige øyeblikk og reiser. Følgerne hennes får et innblikk i hennes kunstneriske prosess og livet som en av verdens mest anerkjente performancekunstnere.

10. Olafur Eliasson (@studioolafureliasson)

Olafur Eliasson er en dansk-islandsk kunstner som er kjent for sine imponerende installasjoner og skulpturer. Han er spesielt kjent for å bruke lys og farge på en unik måte i sine verk. På Instagram deler han bilder og videoer av sine kunstprosjekter, samt behind-the-scenes glimt fra sitt studio. Eliasson har også en sterk interesse for miljøvern og klimaendringer, og dette reflekteres i noen av hans kunstverk. Følgere av Eliasson på Instagram vil få et innblikk i hans kreative prosesser og inspirasjonskilder.

Oppsummering

Oppsummering: Instagram har blitt en viktig plattform for kunstnere å vise frem arbeidene sine og nå ut til et bredere publikum. I denne artikkelen har vi presentert noen av de mest interessante kunstnerne du bør følge på Instagram. Fra maleri og tegning til fotografi og digital kunst, disse kunstnerne har alle sin unike stil og visjon. Ved å følge dem på Instagram, kan du få et innblikk i deres kreative prosesser og se deres nyeste verk. Så hvorfor ikke gi dem en følger og la deg inspirere av deres talent og kreativitet?